AnKoMa | Αρχιτεκτονική – Χώροι εργασίας – Google
495
post-template-default,single,single-post,postid-495,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Αρχιτεκτονική – Χώροι εργασίας – Google

Αρχιτεκτονική – Χώροι εργασίας – Google

Τη περασμένη Παρασκευή η Google υπέβαλε μια πρόταση για τη δημιουργία νέων κτιρίων για τα γραφεία της στο Mountain View, τα οποία θα είναι ευάερα, με ημιδιαφανείς στέγες και μετακινούμενα σαν να είναι… τουβλάκια από Lego.

Ο σχεδιασμός ανατέθηκε στις εταιρείες Heatherwick Studio με έδρα το Λονδίνο και το Bjarke Ingels Group της Δανίας, και αν ολοκληρωθεί θα αναμορφώσει πλήρως τη North Bayshore που περιβάλλει την έδρα της Google. Με την αναμόρφωση θα προστεθούν ποδηλατόδρομοι, γέφυρες και εμπορικοί χώροι, ενώ αν όντως λάβει έγκριση από τα μέλη του συμβουλίου του Mountain View τότε θα μετατραπεί σαν ένα δεύτερο κέντρο πόλης.

Σύμφωνα με τη μεσιτική εταιρεία Transwestern, η Google έχει στην ιδιοκτησία της ή μισθώνει περίπου 7,3 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια στη περιοχή του Mountain View και τα γραφεία της είναι διασκορπισμένα σε διάφορα κτίρια μέσα στη πόλη. Για τη κατασκευή νέου ψηλότερου κτιρίου, το οποίο θα συνδέσει τέσσερις πόλεις μαζί φτάνοντας σε έκταση τα 2,5 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια, θα χρειαστεί η κατεδάφιση πολλών κτιρίων.

Σε ανάρτηση στο επίσημο blog της, η Google αναφέρει πως θα δημιουργήσει κτίρια τα οποία θα μετακινούνται καθώς θα επενδύει σε νέους τομείς προϊόντων ενώ στόχος της είναι να μην είναι ευδιάκριτα τα κτίρια από το φυσικό τοπίο.

Συγκεκριμένα, η κατασκευή θα αφορά σε υπόγειο parking, 40.000 τετραγωνικά πόδια εμπορικού χώρου και 11 μίλια ποδηλατόδρομου συμπεριλαμβανομένης μιας γέφυρας πάνω από τον αυτοκινητόδρομο 101 που διαχωρίζει τη North Bayshore από το υπόλοιπο Mountain View, κάνοντας ακόμα πιο εύκολη τη μετακίνηση με ποδήλατο για τους εργαζομένους της Google.