AnKoMa | Το μεγαλύτερο πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ευρώπη είναι «υπό κατασκευή»
764
post-template-default,single,single-post,postid-764,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Το μεγαλύτερο πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ευρώπη είναι «υπό κατασκευή»

φωτοβολταϊκό στον ταμιευτήρα νερού

Το μεγαλύτερο πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ευρώπη είναι «υπό κατασκευή»

Ξεκίνησε η κατασκευή του μεγαλύτερου πλωτού φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ευρώπη. Πρόκειται για το φωτοβολταϊκό στον ταμιευτήρα νερού Γκόντλεϋ στην περιοχή του Μάντσεστερ της δυτικής Αγγλίας.

Το πάρκο κατασκευάζει η United Utilities, η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία ύδρευσης της Βρετανίας. Το έργο αποτελείται από 12.000 φωτοβολταϊκά πάνελ σε μια έκταση 45 στρεμμάτων από τα 60 στρέμματα του ταμιευτήρα. Όταν ολοκληρωθεί, το πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο θα παράγει 2,7 Γιγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας κάθε χρόνο που θα καταναλώνονται επί τόπου.

«Έχουμε θέσει ως στόχο την κάλυψη του ενός τρίτου των ενεργειακών μας αναγκών από ΑΠΕ ως το 2020 και αυτό το έργο θα συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξή του» εξηγεί ο επικεφαλής της United Utilities, Κρις Σταμπς.

Ο συγκεκριμένος ταμιευτήρας νερού επιλέχθηκε για την εγκατάσταση του πλωτού φωτοβολταϊκού αφού εκεί η ηλιακή ενέργεια θα καλύψει το ένα τρίτο της ενεργειακής κατανάλωσης για την επεξεργασία του νερού.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ιαπωνία, η Kyocera έχει ήδη συνδέσει με το δίκτυο πλωτά φωτοβολταϊκά πάρκα.

Επίσης, η Βραζιλία ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ένα τεράστιο πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 350 Μεγαβάτ στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο Μπαλμπίνα. Στην Αυστραλία έχει εγκατασταθεί ένα πλωτό σύστημα 4 Μεγαβάτ σε μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στα νότια της χώρας, ενώ η Ινδία και οι ΗΠΑ σχεδιάζουν πλωτά φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 50 Μεγαβάτ η καθεμιά.

Δείτε το video σχετικά με την κατασκευή του πάρκου!